top of page
schoorsteenvegen

Uw schoorsteenveger in Genk en omstreken

Professionele schoorsteenveger

Statistieken hebben aangetoond dat ruim 1 op 6 branden hun oorzaak kennen in de schoorsteen.

Daarom raadt Comfort Service een regelmatig onderhoud aan van uw schoorsteen, zeker wanneer u vaak stookt. Een onderhoud is niet alleen aangeraden, maar ook verplicht. Vaak combineren we dit met een jaarlijks onderhoud van uw verwarmingsketel. Ons team heeft dan ook de nodige expertise voor deze klus en is aldus de geknipte keuze wanneer u naar een schoorsteenveger zoekt.

We kiezen er steeds voor om van onder naar boven te vegen, omdat we geloven dat dit de beste manier is. Dat doen we met behulp van een industriële stofzuiger met meerdere filters en borstels op een rol. Hiermee reinigen we vlot schoorstenen met een hoogte tot 20 meter. Tevens dekken we uw vloer af met lakens, zodat we zo proper mogelijk de klus kunnen klaren.

Extra diensten waarvoor je bij ons terecht kan:
  • Herstellingen van schouwen

  • Plaatsen van trekregelaars

  • Plaatsen van roetschuiven

  • Plaatsen van vogelwering

  • Verwijderen van vogelnesten

Waarom het vegen van uw schoorsteen belangrijk is

Jaarlijks een onderhoud laten uitvoeren van uw schoorsteen is niet alleen bij wet verplicht, maar ook noodzakelijk.

Veel mensen kiezen ervoor om net na de zomer een dergelijk onderhoud te laten uitvoeren. Uw schoorsteen heeft immers een hele tijd niet gewerkt en dus zou het wel eens kunnen dat er een verstopping is of dat de afzuiging niet goed meer werkt.

divider_1.png

Een van de gevaren van een niet gecontroleerde schoorsteen is schoorsteenbrand. Dat herkent u makkelijk aan een loeiend geluid, maar dan is het eigenlijk al te laat. Creosoot dat blijft plakken aan de wand van het stookkanaal kan immers vlam vatten. Zeker wanneer u bijvoorbeeld vaak nat hout verbrandt, is die kans groot. Verder kan het jaarlijks laten reinigen van uw schoorsteen ook een CO-vergiftiging voorkomen. ​

Wilt u uw schoorsteen laten reinigen?
Reken op de schoorsteenvegers van Comfort Service in Genk. 
bottom of page