top of page
  • Foto van schrijverComfort Service

Waarom kies je het beste voor een warmtepompboiler?

Milieuvriendelijk uw huis verwarmen

Het integreren van warmtepomptechnologie in uw huis is een van de meest economische, effectieve en milieuvriendelijke manieren om in uw behoefte aan verwarming en warm water te voorzien. Warmtepompen gebruiken omgevingsenergie om verwarming en warm water voor uw huis te genereren.Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt door thermische energie (warmte) uit de lucht, de grond of een lokale waterbron te halen, en die vervolgens om te zetten om verwarming en warm water voor uw huis te genereren.


Waarom een warmtepompboiler?

Waarom een warmtepompboiler in uw huis laten plaatsen? Wij zetten hier voor u de voordelen van een warmtepompboiler op een rij.


Een warmtepomp is energiezuiniger

Warmtepompen werken door lucht van de ene plaats naar de andere te verplaatsen: in de winter halen ze de warmte uit de buitenlucht en pompen die naar binnen, en in de zomer keren ze het proces om. Dat proces alleen al bespaart u aan energieverbruik, wat weer ten goede komt aan uw maandelijkse energierekening.

Een warmtepomp verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis

Warmtepompen circuleren en mengen buitenlucht met binnenlucht als werkingsmiddel, wat resulteert in een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Met effectieve filters en regelmatig onderhoud door de professionals van Comfort Service in Genk voorziet uw warmtepomp uw huis van schonere, beter ruikende lucht.

Een warmtepomp is niet luidruchtig

Warmtepompen zijn over het algemeen stiller in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dat maakt ze comfortabeler in gebruik in vergelijking met traditionele systemen. De compressor van het systeem is buiten geplaatst, wat over het algemeen veel minder lawaai maakt.

Minimaal onderhoud nodig

Warmtepompen hebben minder onderhoud nodig dan verwarmingssystemen op basis van verbranding. Bovendien hebben ze ook een langere levensduur dan verwarmingsketels op verbranding. Een warmtepompboiler gaat ongeveer 20 tot 25 jaar mee. Op het gebied van onderhoud hebben warmtepompen om de 3 tot 5 jaar een professioneel onderhoud nodig in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Er zijn echter enkele controles die je zelf kunt uitvoeren.


Wanneer kan een warmtepompboiler? En wilt u meer te weten te komen over de voordelen van een warmtepompboiler en bent u benieuwd of uw woning geschikt is? Neem contact op met Comfort Service in Genk.

Kommentare


bottom of page