top of page
  • Foto van schrijverComfort Service

Hoe kies je de juiste airco voor jouw woning?


Het klimaat is tegenwoordig zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden veranderlijker dan ooit. We zien toenemende temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid, en dat over steeds kortere periodes. Daarom is een optimale controle over het klimaat in jouw huis nu belangrijker dan ooit voor jouw leef- en wooncomfort. Een op jouw omgeving en levensstijl afgestemde airconditioning is bijgevolg dan ook essentieel. Daar komt nog bij dat een goede airco ook helpt bij het verwijderen van stof, bacteriën en pollen uit de lucht.

Maar hoe kies je nu de juiste airco voor jouw woning? Er zijn zodanig veel verschillende types airco verkrijgbaar dat het moeilijk is om er eentje uit te pikken. Verder weet je waarschijnlijk ook niet met welke factoren je rekening moet houden wanneer je op zoek gaat. Geen zorgen, bij Comfort Service helpen we je graag verder. Hieronder vind je de belangrijkste elementen die je in acht moet nemen voor het kiezen van jouw airco.


Het type airco

Ben je van plan om de airco af en toe (of regelmatig) te verplaatsen? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk beter af met een monoblock - of mobiele airco. Wens je een krachtiger en veelzijdiger, maar ook minder flexibel systeem? Dan is een split-aircosysteem of een lucht-luchtwarmtepomp (met verschillende binnen- en buitenunits) waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.


Het energielabel

In relatie tot duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en verbruik is het interessant om naar het energielabel van de verschillende soorten airco’s te kijken. Basismodellen zijn vaak iets goedkoper en minder zuinig in het verbruik, terwijl meer geavanceerde systemen vaak een lager verbruik en dus minder impact op het milieu (en op je energierekening) hebben.


De ruimte

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste airco voor jouw woning, maar de voornaamste heb je inmiddels meegekregen. Goedkopere, mobiele modellen zijn lawaaieriger dan vaste, meer gespecialiseerde systemen. Dit is ongetwijfeld belangrijk om te weten wanneer je op zoek gaat naar een aircosysteem dat gebruikt zal worden in ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woon- of de slaapkamer.


Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste airco voor jouw woning? Klik hier en maak snel, gratis en vrijblijvend, een afspraak via ons online contactformulier!

Comments


bottom of page