top of page
  • Foto van schrijverFCR Media

Het belang van regelmatig onderhoud voor uw warmtepomp in Genk

Waarom is onderhoud van warmtepompen zo belangrijk?

Onderhoud warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige manier om uw woning in Genk te verwarmen. Maar om optimaal te blijven presteren en defecten te voorkomen, is regelmatig onderhoud van groot belang. Comfort Service, uw specialist in warmtepompen in Genk en omgeving, legt graag uit waarom.


Behoud van rendement en besparing

Het grootste voordeel van een warmtepomp is het hoge rendement. Voor elke kW elektriciteit die de warmtepomp verbruikt, produceert deze maar liefst 3 tot 5 kW aan warmte. Daarmee bespaart u flink op uw energierekening in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen op gas of stookolie.


Maar door ophoping van vuil en slijtage aan onderdelen, kan het rendement van uw warmtepomp geleidelijk afnemen. Met een jaarlijks onderhoud zorgt u ervoor dat uw warmtepomp optimaal blijft presteren en u maximaal blijft besparen op uw energiekosten.


Voorkomen van storingen en hoge reparatiekosten

Niets zo vervelend als een warmtepomp die er in de winter mee ophoudt. Vaak is dit het gevolg van achterstallig onderhoud, waardoor vitale onderdelen zijn versleten of defect zijn geraakt. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is vele malen voordeliger dan het laten repareren of vervangen van dure onderdelen.


Met regelmatig onderhoud verkleint u de kans op onverwachte storingen en dure reparaties. Zo kunt u altijd blijven rekenen op een betrouwbare en zorgeloze werking van uw warmtepomp.


Verlengen levensduur

Een warmtepomp gaat bij goed onderhoud maar liefst 15 tot 20 jaar mee. Verwaarloost u echter het onderhoud, dan loopt u het risico dat uw warmtepomp al na 10 jaar aan vervanging toe is.


Door periodiek onderhoud beschermt u uw investering en haalt u het maximale uit de levensduur van uw warmtepomp. Op de lange termijn bespaart u daarmee ook flink op de kosten voor een nieuwe installatie.


Waar let Comfort Service op bij onderhoud van uw warmtepomp?

Tijdens een onderhoudsbeurt inspecteert een ervaren monteur van Comfort Service uw hele warmtepompinstallatie en voert de volgende controles en werkzaamheden uit:

  • Grondig reinigen van de filters, condensor en verdamper om de luchtstroom en warmteoverdracht optimaal te houden

  • Controleren van de thermostaat en sensors op juiste werking en kalibratie

  • Testen van de luchtstroom en het geluidsniveau om te verifiëren dat alles nog goed is afgesteld

  • Inspectie van het koudemiddel op lekkage en indien nodig bijvullen

  • Smeren van bewegende delen om slijtage te minimaliseren

  • Controle van de elektrische aansluitingen en bedrading

  • Uitlezen van eventuele foutcodes en verhelpen van kleine storingen

  • Testen en finetunen van de warmtepomp voor een optimale werking


Wanneer is onderhoud aan uw warmtepomp nodig?

Comfort Service adviseert om uw warmtepomp jaarlijks, bij voorkeur voor aanvang van het stookseizoen, te laten onderhouden. Zo weet u zeker dat uw warmtepomp in topconditie de winter ingaat en optimaal rendeert als u hem het hardst nodig heeft.


Merkt u tussentijds dat uw warmtepomp minder goed presteert, vreemde geluiden maakt of foutmeldingen geeft? Wacht dan niet tot de jaarlijkse onderhoudsbeurt, maar neem direct contact op met Comfort Service. Onze monteurs staan 24/7 voor u klaar om storingen snel en vakkundig te verhelpen.

Comments


bottom of page