top of page
  • Foto van schrijverFCR Media

3 handige tips om doeltreffend energie te besparen


energie besparen

Zorg voor een goed onderhouden ketel

Laat uw warmtepomp of oven eens per jaar door een vakman controleren en afstellen. Dit levert mogelijk grote besparingen op. Zorg er ook voor dat de expert verstopte filters vervangt. Door verstopping moet uw oven harder werken, waardoor de energiekosten stijgen. U kunt trouwens ook zelf filters controleren en vervangen.

Daarnaast gaat een goed onderhouden verwarmingsketel minder snel stuk, waardoor u grote investeringen vermijdt. U hoeft immers geen reparaties te bekostigen, onderdelen te vervangen, of erger: uw hele verwarmingsketel te vervangen vooraleer deze afgeschreven is.

Vervang uw verwarmingsketel

Innovatie staat nooit stil en dat is ook het geval bij verwarmingstoestellen. Indien uw ketel ouder is dan 15 jaar vervangt u deze idealiter door een nieuwe energiezuinigere ketel. Door deze investering bespaart u gemakkelijk meer dan 30% op uw energiefactuur. Het is dus een investering die zich eenvoudig terug laat verdienen. Kies bij voorkeur voor een toestel dat efficiënt brandstof omzet in warmte, zoals een hr-ketel.

Overweeg een hybride installatie of een warmtepomp

Warmtepompen zijn geschikt voor bijna alle huizen en kunnen ook uw energierekening verlagen, afhankelijk van het systeem dat u vervangt. Een warmtepomp vangt warmte van buiten op en verplaatst deze naar uw huis. Hiervoor wordt elektriciteit gebruikt, maar de warmte-energie die aan uw huis wordt geleverd, is veel meer dan de elektrische energie die wordt gebruikt om het systeem van stroom te voorzien. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor airconditioners voor alle klimaten omdat ze hitte of koelte verplaatsen in plaats van te genereren.


Wilt u meer tips over hoe u kunt besparen op uw energiefactuur? Neem contact op met Comfort Service in Genk en we bekijken samen de mogelijkheden voor uw woning.

Comments


bottom of page