top of page
airconditioning

Verhoog uw wooncomfort met een airco / warmtepomp

Optimalisering van uw woon- en werkomgeving

Verwarmingsinstallatiebedrijf Comfort Service in Genk is specialist op het gebied van airco-installaties.

Wij beschikken over ervaren professionals op dit gebied en installeren bij u thuis of op het werk een comfortabele airconditioning.
Een door ons vakkundig geplaatste airco-installatie biedt veel voordelen. Ervaar het comfort van een heerlijk gekoeld huis en van een constant binnenklimaat. Met een airco regelt u niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Dat zorgt ervoor dat het met warme dagen ook binnen heerlijk toeven is en het niet benauwd aanvoelt. 

Een goed onderhouden systeem gaat langer mee, daarom kan u bij ons jaarlijks of tweejaarlijks terecht voor het onderhoud van uw (airco/warmtepomp)systeem.

airco Mitsubishi

Airconditioning op maat

Mitsubishi airco

Bij Comfort Service kunnen wij u uitgebreid adviseren over de meest geschikte airco-installatie.

 

Wij maken een inventarisatie van de woonsituatie voor een oplossing op maat die volledig afgestemd is op uw persoonlijke behoeften.

 

Vanzelfsprekend werken wij met de beste merken van airco-systemen. Ons aanbod is groot en wij leveren verschillende soorten aircosystemen voor een perfecte luchtkoeling van uw huis. 

Koelen en verwarmen met één (airco/warmtepomp)systeem

Als ervaren installateur raden wij de aankoop van een airco-installatie aan, omdat een modern aircosysteem het gehele jaar door een goed rendement oplevert.

 

Het is goed om te weten dat de meeste aircosystemen in ons assortiment zijn uitgerust met een warmtepomp die kan worden ingezet voor de warmtevoorziening van uw woning of bedrijf. Hiermee bespaart u bovendien aanzienlijk op de energiekosten (zeker indien u reeds met zonnepanelen werkt), want voor de verwarming van uw leefruimte wordt de reeds aanwezige warmte uit de circulerende lucht gehaald. Dat is een reden te meer om over te gaan op een aircovoorziening in huis.

Mitsubishi airco

Fiscale voordelen en terugverdientijd

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor energiebesparende investeringen, waaronder warmtepompen en airco's.

Daarnaast biedt de installatie van een warmtepomp/airco ook belastingvoordelen. Met deze voordelen kunt u doorgaans tot 40% van de totale investering (inclusief BTW) terugverdienen.

Het bepalen van de terugverdientijd van een warmtepomp is afhankelijk van meerdere factoren.

Een installatie vereist de nodige expertise en het rendement kan verder worden verhoogd door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke koelfunctie.

Als u rekening houdt met deze factoren en alle mogelijke subsidies aanvraagt, kunt u de besparingen op uw maandelijkse energierekening en het belastingvoordeel combineren om uw warmtepomp snel terug te verdienen!

Richtprijzen airco/warmtepomp

Bij een Split Airco liggen de totale kosten gemiddeld tussen de €1.600 en €3.250, inclusief installatie. Bij een Multi-split airco liggen de kosten voor aanschaf en installatie tussen €3.000 en €5.550. Een airco kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw huis, omdat het zorgt voor een comfortabeler en gezonder leefklimaat.

Ieder project is uniek. Wij komen daarom graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op te maken. 

Aarzel niet en neem contact op voor een vrijblijvende offerte en een advies op maat.

Onderhoud van uw warmtepomp

Het regelmatig onderhouden van warmtepompen is essentieel om optimale prestaties en een lange levensduur te waarborgen. Door periodiek onderhoud kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor onverwachte storingen worden voorkomen.

Een van de belangrijkste onderhoudstaken is het reinigen van de filters. Vervuilde filters kunnen de luchtstroom belemmeren, waardoor de efficiëntie van de warmtepomp afneemt. Daarnaast is het belangrijk om de condensor- en verdamper schoon te houden, aangezien vuilophoping hier de warmteoverdracht kan verstoren.

Het is ook aan te raden om de algehele werking van de warmtepomp te controleren, inclusief het controleren van de thermostaatinstellingen, de luchtstroom en het geluidsniveau. Eventuele afwijkingen kunnen wijzen op mogelijke problemen die aandacht vereisen.

Contacteer Comfort Service om periodiek een professionele servicebeurt te laten uitvoeren. Wij hebben immers gekwalificeerde specialisten die controles kunnen uitvoeren en eventuele complexe problemen oplossen, waardoor de warmtepomp optimaal blijft functioneren.

Door regelmatig onderhoud te plegen, kunnen eigenaren de levensduur van hun warmtepompen verlengen en ervoor zorgen dat ze efficiënt blijven werken, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde impact op het milieu.

Moderne duurzame warmtepomp installatie
onderhoud-warmtepomp
bottom of page