top of page
airconditioning

Uw partner voor duurzame verwarmingsoplossingen in Genk

Ecologisch verwarmen

De vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen wordt alleen maar groter.

Niet onlogisch, want niet alleen kiezen mensen bewust het liefst voor een milieuvriendelijke manier van verwarming, maar ook de steeds hoger wordende energiefactuur geeft daartoe voldoende aanleiding. Bij Comfort Service denken we dan ook mee hoe u dat kunt bereiken. Net daarom zijn we ons gaan specialiseren in het installeren, onderhouden en herstellen van zonneboilers en zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit. Verwarmen met zonnepanelen en zonneboilers is dan ook een verstandige keuze naar de toekomst toe, en een investering die u makkelijk terugverdient via uw energiefactuur. 

Hoe werken thermische zonnepanelen?

Thermische zonnepanelen of zonnecollectoren zijn een van de oplossingen om groene energie te gebruiken voor de verwarming van uw woning. Deze panelen gebruiken immers de warmte van de zon voor het opwarmen van uw water. Dat verloopt eenvoudig met een buizennetwerk achter een zwarte plaat. Op zonnige dagen wordt dat snel warm, zodat u makkelijk een douche neemt zonder extra te moeten verwarmen. Op koelere dagen helpt een zonneboiler mee om het water op te warmen. Een dergelijke zonneboiler maakt dan eveneens weer gebruik van de thermische zonnepanelen, een warmtewisselaar en een watervat. Wie kiest voor het plaatsen van een zonneboiler heeft recht op subsidies door de overheid. 

Warmtepompen

Wanneer u lagere verwarmingskosten en tevens een milieuvriendelijke oplossing wil kiest u best voor een warmtepomp. Warmtepompen gebruiken hernieuwbare energie uit de grond, zon, grondwater of de lucht. De warmtepompen worden ingezet om uw woning te verwarmen maar ze kunnen ook koelen en een aangenaam binnenklimaat voorzien in de zomer. Warmtepompen zijn ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met een zonnesysteem alsook met een bestaande installatie als olie of gas in een systeem gebruikt worden. 

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die sanitair warm water voorziet, ongeacht het verwarmingssysteem. Het is een zeer energiezuinige oplossing aangezien deze de warmte in de buitenlucht gebruikt. 
Wij bekijken graag samen met u de geschikte oplossing voor uw woning!

Hybride toestellen

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een gasketel. Deze opstelling bestaat meestal uit een buitenunit en een binnenunit waarin de warmtepomp is verwerkt en wordt gekoppeld aan de CV-ketel en een slimme thermostaat. Zo kunnen de CV-ketel en warmtepomp samen werken om het huis te voorzien van warm water en verwarming. Afhankelijk van de temperatuur buiten en de gevraagde hoeveelheid warmte zal de ene keer de warmtepomp het meeste warmte leveren, de andere keer de cv-ketel. 

Wenst u meer informatie over het verwarmen met groene energie?
Vraag ons naar de mogelijkheden van thermische zonnepanelen. 
bottom of page